Ads Top

Plaatsing windturbines Gemini Offshore Windpark voltooid

In de nacht van dinsdag op woensdag is de laatste van de 150 windturbines van het Gemini Offshore Windpark geplaatst. Met het bereiken van deze mijlpaal is het windpark weer een stap dichter bij het leveren van duurzame energie om 1,5 miljoen mensen in Nederland de komende decennia van groene stroom te voorzien.

Van Oords offshore installatieschepen Aeolus en de Pacific Osprey, hebben sinds februari alle 150 4.0MW-windturbines van Siemens geïnstalleerd. Na een succesvolle testfase leveren de Gemini - by Menno van Kruistumeerste turbines al stroom aan het energienet. De komende periode worden de overige turbines aangesloten en uitgebreid getest. Het windpark zal medio 2017 volledig operationeel zijn.

De Nederlandse CO2-uitstoot zal door het windpark naar verwachting met 1,25 miljoen ton per jaar afnemen. Daarmee draagt Gemini bij aan het behalen van de doelstellingen voor duurzame energie van Nederland en de Europese Unie.

Van Oord en Siemens waren verantwoordelijk voor de plaatsing van de windturbines. “De installatie liep geheel volgens schema,” vertelt Didi te Gussinklo Ohmann, Project Directeur van Van Oord. “We zijn uiterst tevreden over de samenwerking tussen Gemini, Siemens en Van Oord. We kijken terug op een zeer succesvolle uitvoering van een groot en complex project, wat een positieve bijdrage heeft in de ontwikkeling en het competitief maken van de offshore windindustrie.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.