Ads Top

Energie besparen met zonwering (i.m.)

De energie die we gebruiken om onze woning te verwarmen of te koelen is bij vele huishoudens elke maand een behoorlijke aanslag op de portemonnee. Als vanzelfsprekend proberen we deze kosten te drukken door een minuutje korter te douchen, de cv een uurtje eerder laag te zetten of met de aanschaf van rolluiken. ‘s Winters gaat er namelijk altijd nog zo'n 37% van de opgewekte warmte door de ramen naar buiten. Vanzelfsprekend is dit warmteverlies het hoogst bij enkel glas. Bij dubbele ruiten en HR++ glas is dit beduidend minder. Toch is het ook met energiebesparing zo dat alle kleine beetjes helpen. Dus waarom zou je bij de aanschaf van raambekleding er meteen geen rekening mee houden dat ze naast decoratief ook nog eens een isolerende waarde heeft?

Binnen- of buitenzonwering
De meest voord de hand liggende energiebesparende raambekleding die zowel de warmte binnen als de koude buiten houdt zijn rolluiken, shutters en screens voor buiten. Omdat het rolluik het kozijn helemaal afsluit, waardoor er ook geen koude of warme wind op het raam kan komen, isoleren deze het best, gevolgd door shutters. Screens hebben een vrij lage isolatiewaarde, maar voor een raam waar niet echt de volle wind, bijvoorbeeld een zijraam onder de carport, voldoen ze prima.

Van de binnenzonweringen isoleren gordijnen eigenlijk het best. Dat kunnen zowel traditionele als vouwgordijnen zijn. Voor een nog hogere isolatiewaarde kan je ervoor kiezen ze te laten voeren met een isolerende voeringstof. Zonnelux staat hierin bekend om haar uitstekende service. Inmeten en monteren wordt voor je gedaan en ze gaan pas weg als je gordijn volledig naar tevredenheid hangt. Om terug te komen op energiebesparende zonwering: een van de best isolerende gordijnsoorten zijn plisségordijnen, soms ook wel dupligordijn genoemd. Met name de dubbele soorten beschikken over de meest hoogwaardige isolerende eigenschappen. Door het ontstaan van luchtkamers, tussen het aluminium gecoate achterkant en de decoratieve voorzijde, hou je in de winter de warmte binnen en 's zomers buiten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.