Ads Top

Alliander mag nevenactiviteiten voortzetten

Alliander mag doorgaan met zijn nevenactiviteiten. RWE/Essent had ACM gevraagd hier handhavend tegen op te treden maar de huidige wet biedt daarvoor geen aanknopingspunten. Dat betekent dat Energy Exchange Enablers (EXE), HOOM en MPARE (dochters van Alliander) respectievelijk de softwaredienst voor energietransacties, advisering over energiebesparing en het platform voor energiedata mogen voortzetten.

De nevenactiviteiten van Alliander houden volgens ACM verband met diensten die verwant zijn aan infrastructuur. Bovendien houden de activiteiten geen energieproductie, -levering of –handel in.
Tijdens het ronde tafel gesprek in de Tweede Kamer in maart 2015 over de rol van het netbeheer heeft ACM opgemerkt dat netwerkbedrijven steeds meer nevenactiviteiten ontplooien. Volgens ACM moet ervoor worden gewaakt dat deze activiteiten door hun aard of omvang risico’s inhouden voor het netbeheer. ACM is voorstander van een duidelijke afbakening van de rol van netwerkbedrijven, om mogelijk marktverstorend gedrag te voorkomen. Dit is ook de insteek van het wetsvoorstel Voortgang Energietransitie, dat ter consultatie ligt. Daarnaast roept ACM de netwerkbedrijven op om transparant te zijn over hun activiteiten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.