Ads Top

Pallas Agterberg wint Cruquius Penning

Pallas Agterberg, directeur Strategie bij Alliander, heeft de eerste Cruquius Penning van de gemeente Haarlemmermeer gewonnen. De gemeente Haarlemmermeer wil met deze Penning pioniers voor de circulaire samenleving in de schijnwerper zetten.

Pallas kreeg de Cruquius Penning onder andere vanwege haar innovatieve denkwijze, omdat ze een rol oppakt die binnen haar functie niet vanzelfsprekend is en omdat ze anderen weet te inspireren om mee te doen. Burgemeester Theo Weterings en juryvoorzitter Thomas Rau reikten de Penning uit tijdens de 1852 Lezing.

Uit het juryrapport: "Ze pakt een rol op die vanuit haar functie niet vanzelfsprekend is en ze durft echt vooruit te blikken op de toekomst. Ze inspireert anderen om mee te doen. Haar organisatie heeft een grote impact op de energievoorziening in Nederland: het gaat om 6 miljoen mensen die op het energienetwerk van Alliander zijn aangesloten. Pallas stelt als directeur Strategie haar idealen, het maatschappelijk belang en de lange termijn strategie voorop."

Pallas Agterberg is sinds het begin van deze eeuw actief in de energiesector. In 2008 werd ze directeur Strategie bij Alliander. De energievoorziening is in deze eeuw sterk veranderd. Pallas: "De lastig voorspelbare energietransitie is onze grootste uitdaging. We staan voor twee grote vraagstukken. Ten eerste: hoe zorgen we ervoor dat de betrouwbaarheid van de energienetten hoog blijft en tegelijkertijd betaalbaar? Ten tweede: hoe zorgen we ervoor dat iedereen onder gelijke condities toegang krijgt tot duurzame energie?"

De gemeente Haarlemmermeer heeft met de 1852 Lezing en het uitreiken van de Cruquius Penning een nieuwe, jaarlijks terugkerende traditie in het leven geroepen. John Nederstigt, wethouder duurzame economische ontwikkeling en energie: "Innoveren en pionieren zitten in de genen van deze polder. Juist nu hebben we pioniers, dwarsdenkers en innovators nodig om tot een circulaire samenleving te komen. Daarom staan we met de 1852 Lezing stil bij behaalde successen, delen we kennis en bieden we een podium aan de nieuwe generatie pioniers en visionairs."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.