Ads Top

Subsidie voor zonnepanelen voor 2016? Jazeker! (i.m)

Wanneer je van plan bent om zonnepanelen aan te schaffen dan doe je daar goed aan. Tegenwoordig zie je ze best wel vaak. Sommige huishoudens hebben zonnepanelen zodat ze goedkoper uitkomen in verband met de energie kosten. En andere huishoudens doen het omdat het milieu vriendelijk is. Er komt best veel kijken bij de aanschaf van zonnepanelen. Welke zonnepaneel schaf je aan, welke leverancier is goed, wat zijn de kosten, waar moet je op letten en krijg je subsidie voor zonnepanelen?

Dat laatste is heel interessant. Krijg je subsidie voor 2016 als je zonnepanelen hebt of gaat aanschaffen? Maar voor we het daarover gaan hebben is het altijd handig om te weten wat zonnepanelen eigenlijk zijn.

Zonnepanelen bestaan uit een groot aantal zonnecellen. Een zonnecel wordt ook wel fotovoltaïsche cel genoemd. Een zonnecel wordt gemaakt van het materiaal silicium waarbij er aan de boven en onderkant een laagje fosfor is geplaatst. De zonnecel wordt vervolgens tussen twee transparante glazen platen geplaatst. In plaats van glas kan het ook bestaan uit kunststof. Hoe werkt een zonnepaneel? Wanneer er zonlicht op de paneel schijnt komt er een straling vrij van elektronen. Door behulp van een transformator zorgt het ervoor dat de spanning wordt omgezet in stroom van 230 volt.

Subsidie zonnepanelen
Of je in aanmerking komt voor subsidie zonnepanelen hangt het af of je een particuliere of zakelijke gebruiker bent. Voor particulieren is het zeker mogelijk om een subsidie te krijgen. Het hangt er alleen van af of de gemeente of provincie waar je woont deze mogelijkheden aanbiedt. Een andere alternatief voor particulieren is de BTW teruggave regeling. Je hebt het recht als particuliere gebruiker om de BTW terug te vorderen. Dit geldt op de gehele investering.

Voor zakelijke gebruikers is het ook mogelijk om subsidie terug te krijgen. Je kunt het combineren met:

•    Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
•    Energie Investeringsaftrek (EIA)
•    Stimulering Duurzame Energie Productie (SDE)

De Nederlandse overheid wilt ervoor zorgen dat er in 2020 meer dan 20% van de bevolking overstapt naar deze duurzame bronnen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.