Ads Top

RUG en Energy Academy Europe lanceren unieke MOOC over energietransitie

De Rijksuniversiteit Groningen en Energy Academy Europe lanceren binnenkort een Massive Online Open Course (MOOC) over energietransitie. Het oplossen van de energiepuzzel vereist een multidisciplinaire aanpak. De gratis online cursus voorziet in een uniek perspectief op de energietransitie, door gebruik te maken van de grote verscheidenheid aan wetenschappelijke disciplines binnen de RUG. De cursus is zowel op studenten als op professionals gericht en begint op maandag 12 oktober.

Energie speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de mensheid. De wereld heeft te maken met grote uitdagingen op mondiaal niveau: klimaatverandering, economische en sociale ontwikkeling, armoedebestrijding, voedselproductie, gezondheid, en het behoud van bedreigde ecosystemen, vrede en veiligheid. Om deze uitdagingen aan te gaan, is grootschalige verandering nodig: de energietransitie. Maar, de energietransitie is geen simpele kwestie met eenvoudige oplossingen. De Energie-MOOC toont de unieke multidisciplinaire aanpak die de energietransitie nodig heeft, door technologische, juridische, economische, ruimtelijke en sociale aspecten van de energietransitie te behandelen.

De RUG en Energy Academy Europe bieden door middel van deze unieke MOOC een manier om grote vraagstukken rondom duurzaamheid in het energiesysteem op mondiaal niveau te begrijpen. Op deze manier wordt de urgentie van de energietransitie duidelijk. De MOOC maakt de belangrijkste factoren van elk aspect van de energietransitie inzichtelijk, en voorziet cursisten in de kennis en kaders om vraagstukken zelfstandig te benaderen.

De cursus is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. De cursus duurt zeven weken. In ongeveer vier uur per week worden de deelnemers geïnformeerd en betrokken door middel van video’s, artikelen, discussies en quizzen. In de laatste week van de cursus zullen de cursisten hun verkregen kennis en vaardigheden toepassen om een analyse te maken van de vraagstukken rondom energietransitie in hun eigen land. De MOOC start op 12 oktober, en deelname is gratis: https://www.futurelearn.com/courses/energy-transition

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.