Ads Top

Cofely & A’DAM Toren: groene uitdaging

De A’DAM Toren als ‘groene uitdaging’. Zo kun je de transformatie van het oude hoofdkantoor van Shell Research aan de noordoever van het IJ in Amsterdam absoluut omschrijven. 

Het iconisch gebouw naast filmmuseum EYE wordt omgetoverd in een duurzame 24-uurs-stad met een observatiedek, hotel, club, kantoren voor de creatieve industrie en diverse horeca gelegenheden, waaronder een ronddraaiend restaurant. Hergebruik in optima forma.

Cofely levert aan dit 22 verdiepingen tellende gebouw als ultieme verduurzamer en leider in de energietransitie een belangrijke bijdrage. Zo wordt het gebouw aangesloten op de duurzame energievoorziening die Cofely heeft gerealiseerd voor de wijk Overhoeks. De wijk Overhoeks wordt ook wel ‘Nieuw Amsterdam aan het IJ’ genoemd, waarvan A’DAM Toren de skyline mede bepaalt door de prominente plek die de toren inneemt aan ‘De Strip’. 

De duurzame energievoorziening van Cofely is gebaseerd op warmte- en koudeopslag in de bodem. Hiermee kunnen we, in vergelijking met een traditionele energievoorziening, een energiebesparing en CO2-reductie van maar liefst 60% realiseren. Cofely onderzoekt momenteel ook met A’DAM Toren waar beide partijen elkaar nog meer kunnen vinden. Niet alleen tijdens de bouw, maar ook na de opening van de toren in april 2016. Denk hierbij aan verdere verduurzaming van het pand, maar ook aan het creëren van duurzame bewustwording bij de 3.000 bezoekers die dagelijks worden verwacht.

A’DAM Toren is bij uitstek een project dat past in Cofely’s ambitie om ‘samen de toekomst mogelijk te maken’. Een toekomst waarin we de energiebehoefte zien toenemen terwijl de fossiele grondstoffen opraken. Daarom vragen wij ons bij elke opdracht af of er een duurzamer alternatief is. Dit doen we niet alleen. Door kennis te delen met opdrachtgevers, overheden kennisinstellingen en start-ups komen we samen tot de meest complete oplossing voor de duurzaamheidsvraagstukken waarop we als samenleving een antwoord moeten vinden. In A’DAM Toren hebben we een partner gevonden waarmee we deze ambitie van duurzame co-creatie waarmaken. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.