Ads Top

IKEA Group opent derde windpark en werkt nu volledig energieneutraal in Scandinavië

IKEA Group opent vandaag een derde windmolenpark in Glötesvålen, Zweden. Met deze duurzaam opgewekte windenergie werkt het woonwarenhuis vanaf nu volledig energieneutraal in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken.

Canada was vorig jaar het eerste land waar IKEA evenveel energie produceerde als verbruikte. Door de bouw van windparken zijn ook de Verenigde Staten en Polen hard op weg om zelf voldoende duurzame energie op te wekken. IKEA wil in 2020 wereldwijd volledig energieneutraal werken.

IKEA Group heeft nu 46 windmolens in Zweden – 30 in Glötesvålen, 9 in Korpfältet en 7 in Rämsberget. In combinatie met de windmolen in Tåstrup (Denemarken) produceert IKEA naar schatting 361 GWh aan duurzame energie in de Scandinavische landen. Dat is genoeg om circa 72.000 huishoudens van energie te voorzien en de CO2-uitstoot met 288.500 ton te verminderen. Samen met de warmtewinning uit biomassa bij de eigen fabrieken in Zweden produceert de IKEA Group nu evenveel duurzame energie als dat er gebruikt wordt in alle vestigingen, winkelcentra, fabrieken, distributiecentra en kantoren in de Scandinavische landen.
 
In 2015 investeert de IKEA Group wereldwijd 1,5 miljard euro in wind- en zonne-energie. IKEA heeft 314 windmolens in negen landen en op de daken van alle vestigingen liggen in het totaal 700.000 zonnepanelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.