Ads Top

Subsidies voor energiebesparing in sportaccommodaties

Huis van de Sport Groningen ontvangt een bijdrage van 11.950 euro van de provincie om sportaccommodaties energiezuinig te maken. Ekwadraat en BügelHajema Adviseurs krijgen samen 13.125 euro subsidie voor besparings- of duurzame energiemogelijkheden bij zes zwembaden in Noord-Groningen.

Het succesvolle project Duurzame sportverenigingen van Huis van de Sport Groningen wordt in 2015 voortgezet. In 2014 hebben tien deelnemers aan het project hun energieverbruik verminderd. Huis van de Sport geeft voorlichting over energiebesparende maatregelen aan sportverenigingen met eigen gebouwen en begeleidt ze bij de uitvoering ervan. Huis voor de Sport voert de projecten uit voor het Sportplein Groningen, een provinciaal samenwerkingsverband van verschillende organisaties om sport en bewegen te stimuleren.

Ekwadraat en BügelHajema Adviseurs gaan samen met gemeenten en stichtingsbesturen aan de slag in zes zwembaden in Noord-Groningen. Het project Verduurzaming zwembaden richt zich op besparings- of duurzame energiemogelijkheden bij deze zwembaden. Per zwembad wordt onderzocht op welke manier energie kan worden bespaard, bijvoorbeeld door aansluiting bij een warmteproducerend bedrijf in de omgeving. Het project kan onderdeel van de Koepeldeal Energie worden, een samenwerking tussen de provincie en gemeenten op het gebied van duurzame energie.

In het Provinciaal Gebouwenplan 2013-2015  (PDF PDF-bestand, 273 KB)staan onze doelstellingen om het energieverbruik omlaag te brengen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.