Ads Top

‘Isolerende muurverf kan energielabel verhogen’

Door het toepassen van isolerende muurverf kunnen miljoenen huiseigenaren in Nederland gemiddeld twintig procent energie besparen en zo het energielabel van hun woning relatief eenvoudig verhogen. Deze ThermoShield muurverf, ook wel 'vloeibare keramische isolatie' genoemd, kreeg onlangs het GreenGuard Gold certificaat, maar wacht nog op opname in de landelijke database met energiebesparende maatregelen voor huizen.

In de verf van ThermoShield zit dezelfde technologie die de NASA gebruikte voor het hitteschild van de spaceshuttle. De verf bevat bijzondere keramische bolletjes die onder meer zorgen voor een isolerende- en vochtregulerende werking. De damp-open buitenverf houdt gevels bij regen waterdicht, voert vocht van binnen af, houdt de warmte beter binnen en gaat minimaal 15 jaar mee. De binnenvariant reflecteert infraroodstraling en zorgt ervoor dat ruimtes in de winter sneller en gelijkmatiger opgewarmd worden en langzamer afkoelen. De dakverf werkt als een hitteschild en houdt gebouwen koel in de zomer. Een paar graden temperatuurverschil kan zo op jaarbasis honderden euro's op de energierekening schelen.

In januari hebben een miljoen huiseigenaren hun voorlopige energielabel per post ontvangen. De resterende 4 miljoen krijgen het in februari. Het label geeft met de klassen A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is. Wie een hoger label wil, kan zijn huis energiezuiniger maken met zaken als dubbel glas, hr-ketel, warmtepompen, vloer- of gevelisolatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.