Ads Top

Gratis duurzaamheidsadvies voor sportclubs

De gemeente Amsterdam gaat buitensportverenigingen gratis adviseren over energiebesparing en andere duurzaamheidsmaatregelen. Alle Amsterdamse buitensportverenigingen die beschikken over een eigen clubhuis en hun eigen energierekening betalen, kunnen gebruik maken van zo’n duurzaamheidsscan. Ze kunnen zich tot 1 juli 2015 aanmelden op amsterdam.nl/sport/duurzaam.

Onder het motto: ‘Haal meer energie uit uw vereniging’ ondersteunt de gemeente verduurzaming van verenigingen. Zeker nu de Ecotaks regeling vanuit de Rijksoverheid herzien wordt, is het voor sportverenigingen met een hoog energieverbruik extra belangrijk om te besparen. Met een investering van een paar honderd euro, is het mogelijk om binnen een jaar duizend euro te besparen. Inmiddels hebben ruim twintig van de 176 Amsterdamse buitensportverenigingen zich aangemeld.

Tijdens de duurzaamheidsscan kijkt de adviseur onder meer naar de isolatie, installaties, verlichting, verwarming en het watergebruik in en rondom het clubhuis. Vervolgens krijgt de vereniging een advies op maat. Ook helpt de adviseur de vereniging op weg bij het nemen van duurzame maatregelen en de financiering daarvan. Het is voor de buitensportverenigingen een kans om energie en dus geld te besparen.

Sportaccommodaties zijn vaak gedateerd en de installaties verouderd. Met gerichte maatregelen kan veel energie worden bespaard. Sportaccommodaties zouden zelfs een bijdrage kunnen leveren aan de productie van lokale duurzame energie. Amsterdam streeft ernaar om met deze aanpak in 2015 minstens vijfentwintig procent van de buitensportverenigingen met een eigen clubhuis te verduurzamen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.