Ads Top

Shell Pernis opent state of the art controlekamer

Shell Pernis heeft een nieuwe, hypermoderne controlekamer in gebruik genomen. Vanuit deze centrale controlekamer van de afdeling Raffinaderij, Destillatie en Utilities worden processen zoals de destillatie van ruwe olie, opwerking van nafta en ontzwaveling van gasolie aangestuurd. 

‘Deze controlekamer is in alle opzichten een verbetering’, zegt Bart Voet, General Manager van Shell Pernis. ‘Alle operatiepanelen en het besturingssysteem zijn nieuw. Door deze aanpassingen zijn we nog beter in staat om de processen te beheersen en de producten volgens de juiste specificaties bij de klant af te leveren, dit alles in een nog veiligere werkomgeving. We gebruiken de modernste technologie en hebben de functionaliteit en ergonomie goed onder de loep genomen.’

Ter optimalisatie van de controlekamer zijn er meerdere workshops georganiseerd met de dagelijkse gebruikers van de ruimte. Op basis van hun inbreng zijn er aanpassingen gemaakt in de indeling. In de nieuwe opzet kunnen de operators optimaal samenwerken en hebben zij de juiste zichtlijnen vanaf de werkplek.

Bij de officiële opening kreeg Bart Voet assistentie van twee leden van de Shell Pernis Kinderraad. Onder het motto ‘de jeugd heeft de toekomst’ verrichtten Sterle en Ömer samen met Bart Voet de openingshandeling. De kans bestaat immers dat de Kinderraadsleden van nu, later buren en/of misschien zelfs medewerkers van de raffinaderij in de toekomst zijn.

Shell Pernis investeert voortdurend in de verschillende fabrieken, installaties en systemen. Zo werd onlangs een grote onderhoudsstop afgerond waarbij achttien fabrieken volledig zijn gecontroleerd, schoongemaakt, aangepast en weer veilig in bedrijf genomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.