Ads Top

Puik stukje werk dankzij intense samenwerking SPIE, TenneT en Delta

Ingrijpende aanpassingen en uitbreidingswerkzaamheden hebben van station Rilland een 150kV station gemaakt. Na twee decennia dienst te hebben gedaan als 'klein aftak stationnetje' is dit station deze week als volwaardig dubbel rail station in bedrijf genomen.

Door de toename van met name de windopwekking in het gebied rondom het station, was het noodzakelijk om het station uit te breiden met twee extra transformatoren en moest één transformator vervangen worden door een zwaarder type. Tot vorig jaar was het station een aftakking op de lijnverbindingen tussen Woensdrecht en Goes de Poel, beide 150kV stations. De twee lijnverbindingen die over station Rilland gaan zijn geknipt en met alle vier de uiteinden op een geheel nieuw schakelveld gemonteerd.

SPIE was aannemer van dit project. Samen met Delta en TenneT heeft SPIE ervoor gezorgd dat station Rilland niet langer meer als 'stiefkindje' beschouwd wordt. Bouwleider van opdrachtgever TenneT noemt het "een puik stukje werk", dit mede omdat het station tijdens de verbouwing gewoon in bedrijf moest blijven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.