Ads Top

Liander introduceert flexibel schakelsysteem voor openbare verlichting

Vanaf december 2014 gaat netbeheerder Liander samen met een aantal gemeenten ervaring opdoen met een nieuw schakelsysteem op de aansluiting van de openbare verlichting. Gemeenten krijgen zo meer regie en kunnen energie besparen door slimmer te schakelen.

Nu worden openbare verlichtingsnetten van gemeenten in het Liander-gebied nog centraal aangestuurd. Met de nieuwe dienst van Liander, genaamd FlexOVL, kunnen gemeenten zelf gaan bepalen hoe laat de verlichting in de wijk aan- en uitgaat. Zo kan de straatverlichting vroeger aan als dat bijvoorbeeld de veiligheid ten goede komt.

In 14 gemeenten wordt in een beperkt aantal wijken het nieuwe schakelsysteem geïnstalleerd. De uitrol start in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Epe, Ermelo, Groesbeek, Heerhugowaard, Laren, Leiden, Zaanstad en Zuid-West Friesland. De openbare verlichting blijft gewoon branden. Het kan wel voorkomen dat de verlichting in de wijk iets eerder of later aangaat dan in de omringende wijken. Ook kan het tijdens de testperiode tot midden 2015 voorkomen dat de verlichting overdag soms even aangaat. Mocht u als inwoner van een deelnemende gemeente vragen hebben of een storing aan de openbare verlichting willen melden, dan kunt u dit doorgeven bij de verantwoordelijke afdeling van uw eigen gemeente. Deze zorgt ervoor dat uw melding zo snel mogelijk wordt opgepakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.