Ads Top

Leverancier-onafhankelijke Oxxio App staat live

Vanaf vandaag is het voor iedereen mogelijk om gebruik te maken van de Oxxio App. Ook niet-Oxxio klanten hebben kosteloos inzicht in- en controle over hun energieverbruik en de daarbij behorende kosten. Met de Oxxio App kan iedere Nederlander zijn energieverbruik vergelijken met soortgelijke huishoudens. In de nabije toekomst krijgt de app meer functies, zoals het bedienen van elektrische apparatuur. Oxxio is de eerste Nederlandse energieleverancier die een dergelijke dienst voor de traditionele meter leverancier-onafhankelijk aanbiedt.

De open versie van de app, die vooralsnog met analoge energiemeters werkt, laat op basis van de woonsituatie een energiescore zien. Zo kunnen gebruikers hun energieverbruik vergelijken met soortgelijke huishoudens. Binnenkort kan er een bespaardoel aan de app worden gekoppeld en ontvangen gebruikers desgewenst persoonlijke bespaartips via alerts. Daarnaast leest de Oxxio App in de nabije toekomst ook slimme meters uit, wat het scala aan mogelijkheden flink vergroot.

De open versie van de Oxxio App richt zich vooralsnog op gebruikers met een analoge energiemeter. Dit is een bewuste keuze, aangezien het overgrote deel van Nederland in het bezit is van een traditionele, analoge meter. Er wordt op dit moment gewerkt aan een versie voor slimme meters. Deze wordt in het voorjaar verwacht.

De open Oxxio App is leverancier en hardware onafhankelijk. Dit betekent dat de app voor iedereen is te gebruiken. De functionaliteiten van de app nemen gestaag toe zodra hardware-partijen slimme apparaten op de markt brengen; thermostaten en lampen laten zich straks via de Oxxio App aflezen en bedienen.

De open versie van de Oxxio App is te downloaden via Google Play en begin januari via de App Store. Meer informatie is te vinden op Oxxio.nl/app en Oxxio.nl/smarthome.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.