Ads Top

Geld voor energie startup

Recycling van 3D-printafval, vaccinpleisters, energieopwekkende zonwering, live beelden van DNA, IVF-zwangerschapstest, computers als verwarming, een stof tegen uitzaaiing van kanker en kunstmatige antibacteriële peptides. Dit zijn de acht onderwerpen van de wetenschappelijke start-ups die op woensdag 14 januari 2015 van staatssecretaris Sander Dekker (wetenschap) een subsidie in de vorm van een lening van €250.000 kregen.

Deze acht nieuwe bedrijven gaan hun wetenschappelijke innovatieve kennis omzetten in commerciële toepassingen. Om deze bedrijven te helpen aan succesvolle start van hun kennisvalorisatie zijn zij in aanmerking gekomen voor een lening die beschikbaar wordt gesteld door het ministerie van OCW en EZ. Deze leningen helpen de nieuwe bedrijven bijvoorbeeld om meer financiering van externe partijen binnen te halen.

Een van de bedrijven is SolarSwing Energy. Het bedrijf is als start up verbonden met de Radboud Universiteit en is een transparante, hoogrenderende energieopwekkende zonwering voor in glazen gevels en overkappingen. Dit biedt substantiële besparing op energieverbruik voor klimaatbeheersing en is een geïntegreerde oplossing die mooie ontwerpmogelijkheden biedt. In juli 2015 wordt een werkend prototype verwacht dat outdoor getest kan worden. Verder is er een partij concreet geïnteresseerd in het aanschaffen van 350m2 SolarSwing Energy voor toepassing in de gevel van hun eigen kantoor.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.