Ads Top

Fries Energiefonds investeert in OrangeGas-vulpunt in Drachten

Op 14 januari zette het Fûns Skjinne Fryske Enerzy (FSFE) definitief hun handtekening onder een financiering van 200.000 euro in het Groengas-tankstation van OrangeGas in Drachten. OrangeGas is de eerste investering van het FSFE.

OrangeGas realiseert en exploiteert een dekkend netwerk van Groengas-tankstations in Nederland. Het Groengas-tankstation in Drachten is het 13e OrangeGas-tankstation in Fryslân en draagt daarmee bij aan een nog beter netwerk in de provincie.  De provincie Fryslân heeft 90 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het FSFE BV. Daarmee wil de provincie stimuleren dat onder andere de doelstelling van 16 procent duurzame energie opwekking en 20 procent energiebesparing in 2020 wordt gehaald.

Groengas is ‘well to wheel’ de schoonste en goedkoopste brandstof van dit moment. Groengas is de duurzame variant van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot aardgaskwaliteit. De bron van het Groengas van OrangeGas is rioolwaterzuivering, mestvergisting en afvalverwerking. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.