Ads Top

Energie en nuts adviesmarkt groeit naar 11 miljard

De wereldwijde energie en nuts consulting markt wordt volgens een recent uitgebracht rapport geschat op 11.1 miljard dollar, een stijging van 5,7% ten opzichte van vorig jaar. De Europese markten vertegenwoordigen een derde van de totale industrie.

In 2012 gaven bedrijven en overheden wereldwijd ongeveer $10.5 miljard uit aan energie en nuts consulting, blijkt uit data van analistenbureau Source Information Services (Source). Na enkele jaren van langzame groei, trok de markt aan in 2013 met een groei van 5.7% naar $11.1 miljard. Deze positieve ontwikkeling kan deels toegeschreven worden aan de sterke groei in de VS, die goed is voor 39% van de totale markt.

Uit functioneel oogpunt vormde ‘technologie’ verreweg de grootste dienstensector binnen de wereldwijde energie en nuts consulting markt – goed voor zo’n 33% van de totale consulting uitgaven. Deze wordt gevolgd door ‘operationele verbeteringen’ ($2.64 miljard) en ‘financieel management’ ($1.94 miljard).

Kijkend naar de toekomst voorziet Source wisselende ontwikkelingen. Grote veranderingen binnen het energielandschap (waaronder op het gebied van wetgeving, fusies en overnames, duurzaamheid) zullen een boost geven aan de vraag naar transformatiediensten, waarbij technologische veranderingen de belangrijkste aanjager voor groei zullen vormen. “Technologie blijft groeien, niet alleen omdat het klanten helpt hun productiviteit te verhogen en de kosten te drukken, maar ook omdat het steeds vaker bijdraagt aan het realiseren van onderscheidend vermogen. Big Data en digitalisering hebben met name een revolutionair effect, aangezien klanten enorme hoeveelheden data willen verzamelen en analyseren, die hiervoor simpelweg niet beschikbaar waren”,  zegt Alison Huntington van Source.

Een ander gebied met goede vooruitzichten is milieu consulting, een vakgebied dat weer “volop in de schijnwerpers staat binnen de energie en nuts markt”, zegt Huntington. “Na diverse ‘high-impact’ gebeurtenissen…… is het duidelijk dat milieuoverwegingen de huidige manier waarop de industrie te werk gaat enorm veranderen – wat enorme kansen oplevert voor consultants.

Tegelijkertijd benadrukt Huntington dat er binnen de markt bezorgdheid is dat de dalende olieprijzen vroeg of laat gevolgen zullen hebben ten aanzien van de consulting uitgaven. “Wanneer grondstofprijzen hoog zijn en stijgen, zoals de afgelopen tien jaar het geval was, is de vraag naar consulting hoog. Wanneer deze prijzen echter dalen, is consulting een van de eerste gebieden waarop wordt bespaard. Nu de olieprijzen op het laagste peil staan sinds vijf jaar, uiten veel consultants binnen de oliesector hun bezorgdheid.”

Met een totale grootte van $11.1 miljard, is de energie consultingmarkt bijna twee zo groot als de zorg consultancymarkt ($6.3 miljard), maar ligt nog altijd ver af van het financial services segment, dat wordt geschat op ongeveer $24 miljard – goed voor een kwart van de totale adviesmarkt.
Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.