Ads Top

Congres Cleantech Tomorrow inspireert tot circulaire toekomst

Op dinsdag 3 februari 2015 vindt in Theater en Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn het congres Cleantech Tomorrow plaats. Het congres is een initiatief van Stichting Cleantech Tomorrow waarvan Harry Webers, voormalig algemeen directeur van Witteveen+Bos, voorzitter is. Doel van het congres is het bewuster maken van bedrijven, overheden en burgers op het gebied van duurzaamheid, verduurzaming van de regionale economie en het inspireren van jongeren en studenten.

De doelstelling van het congres is om ondernemers, overheden, onderwijs- en onderzoeksinstellingen te inspireren en samen de reis naar een duurzame toekomst te maken. Net als in 2014 wordt een spraakmakend programma georganiseerd rondom cleantech: schone technologie voor het bedrijfsleven, overheid en burgers van jong tot oud. Het accent van Cleantech Tomorrow 2015 ligt op grondstoffen en food in een circulaire economie.

Louise Fresco zal als landbouw- en voedseldeskundige en bestuursvoorzitter van Wageningen UR ingaan op het belang van efficiëntie en duurzaamheid in de landbouw en mondiale voedselvoorziening.
John D. Liu is journalist, filmmaker en oprichter van het Environmental Education Media Project, die vertelt over zijn ecologische projecten in China en zijn missie voor biodiversiteit en ecologisch herstel.
Wiebe Draijer is oud-voorzitter en Kroonlid van de SER en bestuursvoorzitter van Rabobank. Met het Nationaal Energieakkoord heeft hij een brug geslagen tussen economie en ecologie. Hij belicht de economische en financiële aspecten van de verduurzaming van de economie en de intermediaire rol van banken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.