Ads Top

250 scholieren starten energiebesparings-campagne Groninger scholen

Vrijdag 16 januari startten 250 Groningse scholieren met de 3e editie van de Energy Challenges. Dit gebeurde in de 3FM Cathedral in het Ebbingekwartier te Groningen tijdens het Eurosonic Noorderslag festival. Energy Challenges is een energiebesparingsprogramma voor scholen waarbij leerlingen, hun medeleerlingen, docenten en ouders enthousiast maken voor duurzaam en energiebewust gedrag. Ook wordt naar mogelijkheden gekeken om het energieverbruik van schoolgebouwen te verminderen.

Dit jaar kent de aftrap van de energiebesparingscampagne verschillende primeurs. Zo is er de presentatie van het klimaat- en energiespel van Greenpeace dat deel gaat uitmaken van de campagne en Energy Challenges met Greenpeace verbindt. Presentator en programmamaker Jan Douwe Kroeske neemt de leerlingen mee naar SummerLabb waar universiteiten, kennisinstellingen en bedrijven hen op een interactieve manier laten kennismaken met innovaties op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast is er een live performance van een speciale Energy Challenges rap.

Het evenement in het Ebbingekwartier luidt de start in van de campagnes die de leerlingen de komende maanden op hun school gaan organiseren. Groningen is één van de vijf provincies waar de Energy Challenges worden gehouden. De energiebesparingscampagne groeide dit jaar van 60 naar bijna 100 scholen in vijf provincies

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.