Ads Top

Consortium ARCADIS en Pondera Consult winnen opdracht TenneT

ARCADIS heeft samen met Pondera Consult opdracht gekregen van TenneT voor de begeleiding van de milieueffectrapportage (m.e.r.) procedure voor de eerste offshore netaansluiting in Nederland.

TenneT TSO wordt in Nederland verantwoordelijk voor de aansluiting van offshore windparken op de Noordzee. Windgebied Borssele is het eerste gebied dat ontwikkeld wordt. Dit is in 2014 door het Ministerie van Economische Zaken besloten.

De netaansluiting bestaat uit twee offshore platformen van 700 MW voor vier kavels binnen windenergiegebied Borssele. De scope van de m.e.r. procedure bestaat uit twee platforms, twee 220 kV elektriciteitskabels per platform naar het land en de aansluiting op het onshore hoogspanningselektriciteitsnetwerk.

Het doel van de opdracht van het consortium van ARCADIS en Pondera is het voorbereiden van alle noodzakelijke documenten (Milieueffectrapportage, achtergronddocumenten en vergunningaanvragen) ten behoeve van de besluitvorming. Ook het strategische advies rondom het vergunningenproces en de consultatie van bevoegde gezagen en stakeholdermanagement hoort bij de vraag aan ARCADIS en Pondera.

“De ontwikkeling van alternatieve energiebronnen is belangrijk om Nederland minder afhankelijk te maken van fossiele brandstoffen en zo bij te dragen aan de vermindering van de CO2 uitstoot van ons land,” aldus algemeen directeur Gert Kroon van ARCADIS.  “Met onze diepgaande kennis van milieuregelgeving en ruime ervaring in het afhandelen van omvangrijke MER-trajecten verwachten wij waarde te kunnen toevoegen voor TenneT in dit proces.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.