Ads Top

Zonnewagen Nuna 7S klaar voor de start

Het waren een paar spannende dagen voor het Nuon Solar Team. De zonnewagen Nuna 7S werd de afgelopen dagen gekeurd voor de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Deze aangepaste versie van Nuna 7 is gisteren officieel goed gekeurd. Op naar de winst dus!

Afgelopen donderdag begon de keuring, ook wel "scrutineering" voor de technici. Hierbij werd de zonnewagen gecontroleerd of zij wel aan de strengere veiligheidseisen van de Zuid-Afrikaanse Solarrace voldeed. Dit gebeurde onder het nauwlettend oog van de organisatie en de internationale autosportbond FIA.

Ook de tweede dag van de keuring liep als een zonnetje. Na de remtesten gehaald te hebben, kwalificeerden zij zich voor de start van de race. Zo vertelde een opgeluchte Bart Koek, technisch manager van het team: "Wij zijn erg blij met de goedkeuring. Het is weer een hele nieuwe uitdaging om aan alle eisen te voldoen. Zuid-Afrika heeft toch drukkere wegen en een wat heuvelachtiger landschap waar de auto op aangepast moet zijn".

Morgen staat helemaal in het teken van de start van de race. Om 8 uur scherp zal het team klaar staan om weer alles op alles te zetten om ook hier de winst voor Nederland in de wacht te slepen. Een frisse nieuwe uitdaging met af en toe een hobbel, of misschien wel een berg, op de weg!

De zonnewagen Nuna is gebouwd door een team studenten van de TU Delft, het Nuon Solar Team. Het innovatieve voertuig won in 2013 de World Solar Challenge in Australië, een race van vijf dagen waarin bijna 3000 kilometer werd gereden op zonne-energie. De Nuna deed daar zo'n 33 uur over en het Nuon Solar Team is daarmee het snelste zonneraceteam ter wereld. In september doet het team voor het eerst mee aan de Sasol Solar Challenge, een race door Zuid-Afrika. In acht dagen zal er minimaal 2000 kilometer afgelegd worden, van Pretoria naar Kaapstad. Het is een voorbereiding op de World Solar Challenge 2015. Het doel van het Nuon Solar Team is om met de Nuna te laten zien wat er mogelijk is op het gebied van high-end technologie en duurzame energie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.