Ads Top

Rockstart opent inschrijvingen Smart Energy Accelerator

Rockstart opent de inschrijvingen voor de tweede editie van haar Smart Energy Accelerator die in januari 2015 van start gaat. Rockstart Smart Energy Accelerator is een programma ontworpen om tien  beginnende energie ondernemingen helpen te versnellen in de markt. Rockstart Smart Energy Accelerator lanceerde in januari 2014 in Amsterdam om het eerste Europese programma te worden dat ondernemingen versnelt die zich bevinden op het kruispunt van energie en IT. Voor de editie van 2015 is Rockstart op zoek naar eerste klas teams die innovatieve oplossingen bouwen op het gebied van slimme huizen, meters en elektriciteitsnetten, collectieve en gedecentraliseerde energieopwekking & distributie, energiebesparing en bewustzijn & gedrag van energiegebruik.

“Vorig jaar, toen we de Smart Energy Accelerator lanceerden, voelden we dat de industrie rijp was voor ontregeling. Het is indrukwekkend hoe snel zaken vooruit gaan in slechts een paar maanden tijd: Nest’s acquisitie van 3,2 miljard door Google, Opower’s IPO en Tesla’s vrijgeven van hun patenten zijn slechts een paar rake voorbeelden van de richting waarin en het tempo waarop de energiemarkt aan het veranderen is. We zien grote kansen ontstaan voor ondernemers in de energie wereld met dank aan internet technologie. Met onze ervaring, middelen en netwerken denken wij hen te kunnen helpen om deze kansen sneller te pakken en zich zo te uit te breiden tot snelgroeiende globale ondernemingen.” zegt Yme Bosma, Program Director van Rockstart Smart Energy Accelerator.

Het programma loopt gedurende een intensieve zes maanden waarin de startups begeleid worden door negentig mentoren. Vooral in de energie industrie kunnen deze mentoren deuren openen, helpen met het valideren van oplossingen in de markt, partners en klanten vinden en in essentie de eerste fase van een beginnende onderneming helpen versnellen. De eerste drie maanden van het programma concentreren de startups zich op het valideren van hun markt, het vinden van hun bedrijfsmodel, het product opbouwen en het perfectioneren van hun bedrijfspitch.

Halverwege het programma komt Demo Day, de eerste mijlpaal van het programma, waar startups hun onderneming presenteren aan meer dan 250 investeerders en pers. Na Demo Day richt het programma zich op financiering, partner deals afsluiten en PR. In ruil voor een aandelen belang van tot 8% ontvangen de geselecteerde startups een geldbedrag van €20,000 en daarbovenop een inbreng in natura ter waarde van €55,000 bestaande uit kantoorruimte voor zes maanden, fiscale en juridische hulp, kosten van internationale reizen en andere exclusieve deals.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.