Ads Top

Plugwise introduceert 'slimme' thermostaat Anna

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) introduceert met Anna de laatste innovatie op het gebied van slimme energiebesparing in huis. Het glanzende witte apparaatje vervangt de thermostaat en regelt zelf de ideale temperatuurinstelling door zichzelf te programmeren. Anna staat in contact met je smartphone en tablet en zorgt automatisch voor een warm welkom wanneer je je woning nadert. Bestaande klanten van NLE kunnen als eerste gebruikmaken van Anna.

“Besparen op energie willen we allemaal, maar mensen willen zich vooral comfortabel blijven voelen in hun eigen huis. En het moet ook niet te veel moeite kosten”, licht NLE-oprichter Harald Swinkels toe. “Anna helpt consumenten daarbij. Ontzorgd energie besparen, noemen we dat.” Het bijzondere van Anna ten opzichte van andere smart home producten die de cv-ketel aansturen is onder meer het instelbare bespaarprofiel, van comfortabel tot zeer zuinig. Met de bijbehorende app is Anna volledig op afstand te bedienen. Anna gebruikt ‘geo-fencing’ om te bepalen of jij in de buurt bent. Als je wilt, schakelt Anna zichzelf uit als je weg bent en aan als je op weg naar huis bent.

Een bijzonder detail is dat Anna 100 procent Nederlands is: ze is in eigen land bedacht en ontwikkeld voor de Nederlandse cv-ketels en ze wordt in Eindhoven geproduceerd. Anna is een co-creatie van de Nederlandse Energiemaatschappij en Plugwise. Er is veel aandacht besteed aan het design; Anna licht bijvoorbeeld op om te laten weten dat ze een instructie heeft begrepen.

Een zorg van veel mensen is dat smart home producten die aangesloten zijn op internet informatie doorspelen aan derde partijen zoals adverteerders. Om de privacy van klanten te waarborgen deelt Anna nooit gegevens met andere partijen. De data is en blijft van de consument.

Voorafgaand aan de officiële lancering werd een teasercampagne ingezet. Op tv en radio werden spotjes uitgezonden waarin een mysterieuze stem “Anna, Anna, Anna” fluisterde, waarna ze ‘wakker’ werd. Er werd verwezen naar whoisanna.com. Dit leidde tot veel speculatie op social media over wie Anna zou zijn. De website whoisanna.com kreeg meer dan 100.000 unieke bezoekers. Anna is vanaf medio september 2014 te bestellen voor bestaande klanten van NLE voor € 3,99 per maand.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.