Ads Top

LG Solar verhoogt piekvermogen MonoX NeON-zonnepanelen naar 305 Wp

LG Solar, een divisie van LG Electronics schroeft de efficiĆ«ntie van de LG MonoX NeON-modules verder omhoog. De high performance-modules met zwart glossy frame bieden nu een piekvermogen van 305 Watt piek (Wp), terwijl het aantal cellen per zonnepaneel 60 is gebleven. Hierdoor zijn deze modules bij uitstek geschikt zijn voor gebruikers die veel uit een klein dakoppervlak willen halen. De modules worden getoond tijdens de Vakbeurs Energie 2014 die van 7 tot en met 9 oktober plaatsvindt in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

De verbeterde versie van deze N-type zonnecellen biedt meer vermogen per m2, lagere installatiekosten en verhoogde energieopbrengsten. De LG MonoXTM NeON biedt bij een installatie van 14 modules 4270 Wp. Hierdoor leveren de zonnepanelen bijna 20 procent meer op dan conventionele cellen. Door de zogenaamde NeON-technologie is het mogelijk om het invallende licht aan de voor- en achterzijde van de cel op te nemen. Tevens zorgt de meervoudige anti-reflectiecoating en het anti-reflecterende glas voor vermindering van verstrooiing en reflectieverliezen, waardoor de nieuwste modules nog meer opleveren. Bovendien zijn de nieuwe modules geĆ¼pgraded, waardoor ze nu nog beter bestand zijn tegen weersomstandigheden zoals hagel en storm.

Bovendien kan er flink op de installatiekosten worden bespaard. Er zijn namelijk minder modules nodig om hetzelfde rendement te behalen, waardoor minder bevestigingsmateriaal, minder oppervlakte en minder werkuren nodig zijn om de modules te installeren. Om bijvoorbeeld het bevestigingsproces te vereenvoudigen, zijn er op het frame duidelijke markeringen voor de montage te zien. Tevens zijn de nieuwe modules met een gewicht van 16,8 kg relatief licht, waardoor installateurs ze gemakkelijk kunnen installeren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.