Ads Top

Hoorzitting over Windvisie Gelderland door Provinciale Staten

In 2020 wil de provincie Gelderland 230,5 megawatt opwekken via windenergie. In de Windvisie Gelderland worden daarvoor de locaties vastgesteld en is beleid voor kleine en solitaire windturbines uitgewerkt. De Statencommissie Mobiliteit, Innovatie en Economie (commissie MIE) houdt op woensdag 1 oktober 2014 een hoorzitting voor indieners van zienswijzen en andere betrokkenen.

Windmolens; bron provincie GelderlandDe Statencommissie MIE bereidt op 15 oktober de besluitvorming over de Windvisie in PS voor. Daaraan voorafgaand willen de leden van de commissie degenen die zienswijzen op de Windvisie hebben ingediend en andere betrokkenen in de gelegenheid stellen hun mening kenbaar te maken op de hoorzitting. Met deze hoorzitting op 1 oktober vervalt de mogelijkheid om gebruik te maken van het spreekrecht tijdens de commissievergadering van 15 oktober. Uiteraard is de commissievergadering die om 17.30 uur begint, vanaf de publieke tribune in de Statenzaal te volgen en via www.gelderland.nl/statenlive.

De Windvisie Gelderland is door Gedeputeerde Staten (GS) voor vaststelling aangeboden aan Provinciale Staten (PS). Op 12 november nemen PS daarover een besluit. De Windvisie heeft tot 27 juni 2014 ter inzage gelegen. Er zijn 128 zienswijzen ingediend.

Voor de hoorzitting op 1 oktober zijn de indieners van zienswijzen persoonlijk uitgenodigd. De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk. Dat betekent dat ook mensen die geen zienswijze hebben ingediend het woord kunnen voeren. Insprekers komen aan de beurt op volgorde van aanmelding. Sprekers moeten zich wel -bij voorkeur per e-mail- aanmelden bij de secretaris van de Statencommissie MIE (zie hieronder).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.