Ads Top

Duurzame kopposities

Nederlandse multinationale ondernemingen presteren steeds beter op het gebied van duurzaamheid. In de Dow Jones Sustainability Index van 2014 staan 4 concerns bovenaan in hun categorie: Air France KLM, AkzoNobel, ING en Unilever.

De Sustainability Index van Dow Jones vergelijkt de prestaties van ondernemingen op basis van economische, sociale en milieucriteria. Beleggers houden rekening met deze beoordeling bij de samenstelling van hun beleggingsportefeuille. De duurzaamheidsindex kijkt naar criteria als integraal ketenbeheer, verantwoord productbeheer, ontwikkeling van menselijk kapitaal, arbo en bedrijfsveiligheid. Nederlandse multinationals presteren dit jaar beter dan in 2013. Vier ondernemingen eindigden als eerste in hun sector. Dat waren er vorig jaar twee.

Zo heroverde Unilever de toppositie in de categorie voeding, door zich in te zetten voor duurzamere verpakkingen en gezondere producten. Air France KLM handhaaft de eerste plek op transportgebied, met investeringen in biobrandstof en goede communicatie met klanten. AkzoNobel staat al voor het 3e jaar op rij bovenaan in de categorie Materials. ING Groep heeft voor het eerst de hoogste plek behaald op de ranglijst van Diversified Financials.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.