Ads Top

De drie zuinigste auto’s (i.m.)

Wat is de zuinigste auto? Veel mensen zullen direct denken aan een model dat gebruik maakt van hybride technologie. Verreweg de meest populaire hybride auto is de Toyota Prius. De reden daarvoor is echter niet de vermeende zuinigheid, maar het fiscale voordeel van een lage bijtelling. De meeste van deze auto’s zijn in gebruik bij leaserijders en uit onderzoek blijkt dat de overgrote meerderheid alleen de benzinemotor gebruikt en de elektrische aandrijving laat voor wat deze is.

Sowieso is het moeilijk om te bepalen welke auto de meest milieuvriendelijke is. Volledig elektrisch aangedreven auto’s lijken schoon, maar wat als de elektriciteit in een smerige kolencentrale is opgewekt? En wat weet je eigenlijk over de energie levenscyclus analyse van zo’n auto (kort gezegd, hoeveel heeft het milieu te lijden vanaf de productie tot en met de destructie)? Als je het zo bekijkt zijn sommige Volvo occasions van tien jaar oud nog milieuvriendelijker dan een volledig elektrisch aangedreven auto.

VW Golf 1.6 TDI 81 kW bluemotion
Het zou je wellicht verbazen dat, al deze factoren in ogenschouw nemend, een dieselauto als winnaar naar voren komt. Je kan met 1 liter diesel ruim 31 kilometer rijden. Daarnaast is het op en top een echte Golf, een oerdegelijke auto dus.

Tesla Model S
Het kost een flinke zak met geld, deze volledig elektrische auto. Voor hetzelfde geld kan je een BMW 5-serie kopen. Maar de Tesla biedt hetzelfde comfort, terwijl de Tesla net iets sneller accelereert en veel meer bagageruimte biedt. Met een volle accu (opladen kost slechts een paar euro) rijdt je 480 kilometer.
 
Lexus CT 200h
Als mensen een hybride auto zoeken komen ze al snel uit bij de oerlelijke Prius. Uit dezelfde fabriek komt deze Lexus, die met gemak 26 kilometer rijdt op een liter benzine en een fenomenaal uitrustingsniveau heeft.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.