Ads Top

Solar Team Twente maakt nieuwe leden bekend

De nieuwe teamleden van Solar Team Twente zijn bekend. De groep van 19 RED Engineers (15 UT-studenten, 4 Saxion-studenten) neemt in oktober 2015 met een nieuwe zonneauto deel aan de World Solar Challenge in Australië. Het nieuwe team kent twee primeurs. Voor het eerst in de geschiedenis is er een vrouwelijke teamleider en bovendien is er voor het eerst een vrouwelijke student lid van het technische team.

Voor het nieuwe Solar Team Twente, dat nu 19 leden heeft tegenover de 16 van de afgelopen editie, vormde een teambuildingweekend het startsein voor een periode van anderhalf jaar intensief werken. Het technische team ging op bezoek bij Thales om de eerdere zonneauto’s van het Twentse solarteam te bekijken. Het communicatieteam volgde een communicatieworkshop van internetmarketingbureau TriMM. In de zomervakantie wordt het team ingewerkt door oud-teamleden en is er nog wat tijd om vakantie te houden. Vanaf september gaan de teamleden anderhalf jaar fulltime aan de slag.

De nieuwe RED Engineers zijn volgens het management van Solar Team Twente uitgekozen vanwege hun expertise op gebied van technologie, management en communicatie. Door de grootte van het team is er meer kracht om op elk van deze gebieden uitzonderlijke prestaties neer te zetten.

Het Solar Team Twente kende een succesvolle laatste editie van de World Solar Challenge. De Twentse afvaardiging behaalde de derde plek in deze zonnerace van 3.000 kilometer dwars door het woeste landschap van Australië. Komend jaar ligt de lat nog hoger. De Universiteit Twente en Saxion investeren extra in het Solar Team Twente. De UT en Saxion vragen ook de andere sponsoren dezelfde lijn te volgen, met als ultiem doel: het behalen van de eerste plaats in de World Solar Challenge in Australië in 2015.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.