Ads Top

Grote belangstelling Energiecongres Den Bosch

Het vierde Bossche Energiecongres dat op woensdag 2 juli plaatsvond op de SPARK Campus in Rosmalen, mocht rekenen op grote belangstelling. Zo’n 170 deelnemers van diverse Bossche bedrijven, onderwijsinstellingen en overheid, lieten zich een middag lang inspireren om tot snelle en duurzame energieoplossingen te komen. Ze ontmoetten elkaar en maakten concrete afspraken.

‘Vaart maken’ was het centrale thema van de middag. Het doel: organisaties en bedrijven aansporen en laten zien hoe ze grotere stappen kunnen maken op het gebied van energiebesparing en duurzame energieopwekking. Jan Willem Jansen Venneboer, lid van de stuurgroep Bossche Energieconvenant (BEC): “Het klimaatneutraal maken van de stad kan én moet sneller. Er moeten de komende tijd meer duurzame initiatieven ontstaan om energie te besparen. Vaart maken dus.” Of zoals Peter Struik, voorzitter Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) het in zijn presentatie verwoordde: “Doe het groen als het kan. Zoek de samenwerking die daarvoor nodig is. Er kan veel, maar dan moet je wel willen.”

Het congres vond plaats op de SPARK Campus. “SPARK maakt de gebouwde omgeving veiliger, duurzamer, gezonder en comfortabeler. Want dat kan, maar gebeurt nog onvoldoende. Daarvoor organiseren we verbindingen tussen mensen, kennis, organisaties en vernieuwing”, zo vertelde kwartiermaker Cassandra Vugts.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.