Ads Top

Bossche Energiecongres 2014

Op woensdagmiddag 2 juli a.s. vindt het jaarlijkse congres van het Bossche Energieconvenant plaats. Bossche bedrijven en organisatie zijn hiervoor uitgenodigd. Ook voor MKB bedrijven is het congres zeer interessant. Het thema dit jaar: Vaart maken!

Dat u met uw gebouw energie kunt produceren, dat weet u vast al. En dat uw producten en diensten zonder al te veel energie waarde kunnen toevoegen, dat is u misschien ook al bekend. Maar wist u ook dat u veel sneller grote stappen op dat gebied kunt zetten? Vaart maken, dát is het centrale thema van het Bossche Energiecongres 2014. 

Het Bossche Energiecongres 2014 vindt plaats bij SPARK aan de Graafsebaan 3 in Rosmalen. Dit jaarlijkse congres wordt georganiseerd door het Bossche Energieconvenant, samen met de Brabant Zeeuwse Werkgeversorganisatie. Jan Willem Jansen Venneboer, stuurgroeplid BEC en managing director GEA Refrigeration Netherlands, opent het congres. Hij doet dit samen met Cassandra Vugts. Zij is kwartiermaker SPARK, open innovatiecampus voor de gebouwde omgeving.

Hoofdspreker van de middag is Peter Struik, voorzitter van de BZW en President Fujifilm Manufacturing Europe BV. Hij wil met Brabantse partijen afspraken wil maken over haalbare en betaalbare energiereductie en opschaling van duurzame energie opwekking in Brabant. Hij laat vanuit Fujifilm zien hoe je een duurzaamheidsstrategie succesvol kunt omzetten in concrete projecten.

In deelsessies gaan de deelnemers aan de slag om de volgende stap te formuleren die ze binnen hun bedrijf en samen met anderen kunnen zetten. Er zijn onder meer sessies over het beïnvloeden van mobiliteits- en energiegedrag van medewerkers en over innovatie. Daarnaast zijn er sessies over de mogelijkheden van energiebesparing in het gebouw, zonne-energie en warmte en koude uit de bodem. Op de energie- en innovatiemarkt zijn er concrete aanbiedingen en innovaties waarmee deelnemers vaart kunnen maken. Wethouder van o.a. milieu Jan Hoskam sluit het Bossche Energiecongres 2014 af.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.