Ads Top

Informatiemarkten over Wind werkt voor Flevoland

Op 14 april in Dronten en op 15 april in Zeewolde zijn er informatiemarkten over de plannen voor windenergie in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. Tijdens de bijeenkomsten ontvangen bezoekers informatie over de ambities en denkrichtingen om met minder molens, meer windenergie op te wekken en in te zetten op een mooier landschap en een sterkere economie. Hiervoor worden bestaande windmolens weggehaald en komen nieuwe windmolens in windparken.
De informatiemarkten zijn speciaal bedoeld voor de inwoners van de gemeentekernen van Dronten, Zeewolde, Biddinghuizen, Swifterbant en Lelystad.

Dronten, maandag 14 april
19.30 - 21.00 uur in Open Hof, De Zuid 2, 8251 BH Dronten.
Zeewolde, dinsdag 15 april
19.30 - 21.00 uur in De Verbeelding, De Verbeelding 25, 3892 HZ Zeewolde.
Belangstellenden zijn gedurende deze tijden van harte welkom.

Voor de inwoners van de kernen betekent het windenergieproject dat zij te maken krijgen met een veranderend landschap – van windmolens op veel verschillende plekken naar windparken en lijnopstellingen van windmolens in de toekomst. Naar verwachting zijn de eerste veranderingen in 2017 zichtbaar.
Inwoners van de kernen kunnen straks ook financieel meedoen met windenergie in Flevoland. . Bezoekers van de informatiemarkten kunnen hun belangstelling hiervoor melden en zich registreren als geinteresseerde.
De initiatiefnemers in het buitengebied hebben zich georganiseerd in windverenigingen voor het uitvoeren van de plannen en aanpak voor windenergie, met de noemer; ‘Wind werkt voor Flevoland’. Samen met de gezamenlijke overheden (provincie Flevoland, gemeenten Dronten, Lelystad en Zeewolde) werken zij aan dit project.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.