Ads Top

Aantrekkelijke subsidie voor energiebesparing

De provincie Drenthe stelt de komende maanden één miljoen euro beschikbaar voor woningeigenaren die hun huis energiezuiniger willen maken. Vanaf 14 april kunnen particuliere woningeigenaren maximaal €3.050,- subsidie krijgen voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Aanvragen voor een Drentse Energiepremie kunnen tot eind augustus worden in gediend bij het Samenwerkingsverband Noord- Nederland (SNN).
Particuliere woningeigenaren kunnen de Drentse Energiepremie zelf aanvragen, samen met buren of via een Verenging van Eigenaren (VVE). Om in aanmerking te komen voor de Energiepremie, moeten voor het eind van dit jaar minimaal drie van de volgende energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd: gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler met collector, spouwmuurisolatie, warmtepompboiler, elektrische waterpomp en/of een lage temperatuur centraal verwarmingssysteem (LTV-systeem).
Voor technisch en/of financieel advies over de te nemen maatregelen is een Energiecoach beschikbaar: 085 00 333 32. Meer informatie over de Drentse Energiepremie en de Energiecoach is te vinden op www.snn.eu/tijdelijke-energiepremie.
“Met de Drentse Energiepremie wil de provincie het voor woningeigenaren aantrekkelijker maken om te investeren in energiebesparing. Woningen die minder energie gebruiken leveren lagere woonlasten en meer wooncomfort op. Tegelijkertijd stijgt de waarde van een woning vaak door de uitgevoerde maatregelen en zorgt het voor meer regionale werkgelegenheid”, aldus gedeputeerde Henk van de Boer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.