Ads Top

70 miljoen voor verduurzamen sociale huur verdeeld

Het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland heeft de 70 miljoen euro subsidie voor het extra duurzaam maken van 10.859 woningen verdeeld over 45 Gelderse woningcorporaties. Met de subsidies kunnen de woningen die dit en volgend jaar gerenoveerd worden, extra energiezuinig worden gemaakt.
Voor de extra stap omhoog op het energielabel betalen de huurders geen huurverhoging en hun energiekosten gaan omlaag’, aldus gedeputeerde Josan Meijers. ‘Het is goed voor de werkgelegenheid en voor het opleiden van jonge mensen in de bouw. En tot slot behaalt de provincie haar energiedoelen. Als de term win-winsituatie ergens van toepassing is, is het hier.’
De corporaties zijn blij met het besluit. Het mes snijdt aan meerdere kanten. ‘Met de subsidie levert de provincie een grote bijdrage aan het verbeteren van wooncomfort en het verlagen van woonlasten voor huurders. Dit inderdaad naast het creëren van extra werkgelegenheid en leerlingwerkplaatsen. Zeer welkom in deze tijd’, zegt Krista Walter, directeur-bestuurder van wooncorporatie de Goede Woning in Apeldoorn, die met de participerende corporaties trots is op de samenwerking met de provincie. De bijdrage van de provincie komt bovenop de reeds geplande investeringen van de woningcorporaties.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.