Ads Top

4.000 zonnepanelen op locatie electriciteitscentrale Nijmegen

GDF SUEZ ontwikkelt de locatie van de huidige elektriciteitscentrale tot een groene delta van duurzame initiatieven. De initiatieven op de locatie van centrale Gelderland in Nijmegen helpen direct bij het waarmaken van de ambities van de gemeente en provincie om de energievoorziening te verduurzamen. Gemeente Nijmegen, provincie Gelderland en GDF SUEZ gaan samenwerken om de duurzame initiatieven op de locatie van de huidige elektriciteitscentrale te versnellen. Nu GDF SUEZ subsidie uit de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) door de Rijksoverheid heeft verworven, wordt de aanleg van 4.000 zonnepanelen op de locatie van centrale Gelderland mogelijk.

Zonnepanelen op loctie centrale Gelderland, bron Provincie GelderlandHet zonnepark zal bestaan uit 4.000 zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn goed voor een productiecapaciteit van 1 megawatt. De vergunning en subsidie voor het project is inmiddels toegekend. GDF SUEZ heeft het voornemen lokale consumenten later dit jaar te laten deelnemen aan het zonnepark. Naar verwachting wordt het zonnepark nog dit jaar gerealiseerd.

De initiatieven sluiten aan bij de duurzame doelen van gemeente en provincie. De gemeente Nijmegen streeft ernaar energieneutraal te zijn in 2045, dankzij energietransitie en energiebesparing. Het volledige energieverbruik van de stad willen zij hierbij binnen de gemeentegrenzen duurzaam opwekken. De provincie Gelderland heeft als doel 20% energiebesparing in 2020 ten opzichte van 2010 en 14 procent hernieuwbare energie in 2020. Tegelijkertijd wil zij in 2050 energieneutraal zijn. De kleine initiatieven op het gebied van duurzaamheid groeien gestaag. De voorgestelde ontwikkeling op het terrein van GDF SUEZ kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Daarnaast leveren de initiatieven duurzame werkgelegenheid en kennisopbouw op het gebeid van duurzaamheid op.

De partners werken in deze onderzoeksfase proactief en zoeken nadrukkelijk de samenwerking met belangrijke stakeholders, zoals bewonersorganisaties, milieugroeperingen en het regionale bedrijfsleven. Daartoe wordt de communicatie gezamenlijk gevoerd en procedures afgestemd voor  het creëren van maatschappelijk draagvlak.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.