Ads Top

Uitgifte windobligaties Windpark Suurhoffbrug gestart

De Raedthuys Groep uit Enschede heeft afgelopen augustus de werkzaamheden rondom Windpark Suurhoffbrug in Rotterdam afgerond. De vier windmolens van het windpark zullen naar verwachting jaarlijks ongeveer 8.400 huishoudens van groene stroom voorzien. Het park draait inmiddels op volle kracht en zal in het voorjaar van 2014 feestelijk worden geopend.
“Dit windpark vormt voor ons als duurzaam energiebedrijf natuurlijk een belangrijke mijlpaal”, aldus Arthur Vermeulen, directeur windenergie bij de Raedthuys Groep. “Ook met dit park leveren wij weer een waardevolle bijdrage aan de productiecapaciteit in Nederland. Windenergie is een essentieel onderdeel van een duurzame, betrouwbare en betaalbare energievoorziening”.

Particulieren en bedrijven kunnen sinds 29 november jl. zelf investeren in Windpark Suurhoffbrug. In totaal zijn 1.000 obligaties van 500 euro per stuk beschikbaar. Inwoners en bedrijven uit de gemeenten Rotterdam, Brielle en Westvoorne hebben voorrang bij de inschrijving en ontvangen een extra hoge rentevergoeding van 6 procent per jaar. “We willen zo een gebaar maken naar de omgeving: de bevolking nadrukkelijk laten meeprofiteren van windenergie”. Overigens kan iedereen profiteren van de energie die met de windturbines wordt opgewekt door deze af te nemen van 100% Pure Energie, het groenste energiebedrijf van Nederland.

Al sinds 1997 betrekt Raedthuys particulieren en bedrijven bij haar duurzame energieprojecten door ze zelf te laten investeren en profiteren. Vele duizenden maakten daar al gebruik van.
De eerste obligatie wordt, volgens Raedthuys gebruik, geschonken aan een nader te bepalen goed doel in de regio Rotterdam en zal tijdens de feestelijke opening worden uitgereikt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.