Ads Top

Racekeuring Nuon Solar Team: zonnewagen Nuna7 toont haar troeven

Het Nuon Solar Team verscheen vandaag met zonnewagen Nuna7 voor de keurmeesters van de World Solar Challenge. De auto slaagde voor de grondige 'scrutineering' in Darwin met vlag en wimpel. Een kleinigheidje met de toeter, een verplichte accessoire in elke zonnewagen, was zo verholpen. Het team gaat zondagochtend met een auto in topconditie beginnen aan het wereldkampioenschap zonneracen.
De technische keuring is ook het moment waarop de teams de 'geheime wapens' in elkaars auto's voor het eerst van dichtbij kunnen bekijken. Het Nuon Solar Team heeft een paar belangrijke troeven in handen bij de strijd om de overwinning. Het belangrijkste wapen is een onder de motorkap verstopte innovatie: extra zonnepanelen met concentrators. Concentrators zijn lenzen die zonlicht bundelen en projecteren op enorm efficiënte zonnecellen. Hiermee kan het team de batterij van de auto extra laden tijdens een pitstop.
'Bij de finish in 2011 was het verschil tussen winnaar Tokai University en het Nuon Solar Team ongeveer drie kwartier. Over een race van 3000 kilometer is dat ongelofelijk weinig. Maar we kwamen gewoon nét wat energie tekort om van de Japanners te winnen. Met het betere zonnepaneel dat we nu hebben én de extra oplaadcapaciteit van de concentrator winnen we op papier zeker een uur: daarmee hadden we in 2011 het gat met Tokai gedicht' aldus Adri Aarnoudse. Hij is bij het Nuon Solar Team verantwoordelijk voor de productie van Nuna7.
Vandaag verschenen de top-3 teams (Tokai University, Nuon Solar Team en Michigan University) samen bij de keuring voor de World Solar Challenge. Alle drie de auto's zijn ook nu weer van topkwaliteit. Kleine innovaties maken dan het verschil tussen winst of verlies tijdens de 3000 kilometer lange race tussen Darwin en Adelaide.
De vreugde is groot nu de auto met vlag en wimpel goedgekeurd is. De afgelopen dagen heeft het Nuon Solar Team keihard gewerkt om de auto in topconditie te krijgen voor de World Solar Challenge. De auto kwam 10 dagen later dan gepland aan in Australië door pech met het containerschip. Het team kwam daardoor onder enorme tijdsdruk te staan. Twee weken lang is in ploegendienst 24 uur per dag gewerkt om de auto af te maken. En dat werd vandaag beloond.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.