Ads Top

Nieuwe Aquarea-warmtepompen en -radiatoren van Panasonic

Panasonic heeft zijn Aquarea lucht/water-warmtepompen vernieuwd. Met vermogens van 3 tot 16 kilowatt biedt de nieuwe lijn een duurzame en kostenefficiënte mogelijkheid voor verwarming en koeling in ieder type woning. De warmtepompen zijn bovendien geschikt om te worden gecombineerd met Panasonics nieuwe Aquarea Air-radiatoren.
De Panasonic Aquarea is een lucht/water-warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt en opwaardeert, waarna deze wordt overgedragen aan water dat kan worden gebruikt voor verwarming of sanitaire doeleinden. De Aquarea kan ook worden ingezet om met een minimale hoeveelheid energie voor verkoeling te zorgen. Dankij de lucht/water-technologie biedt de Aquarea tal van voordelen: de investeringskosten zijn aanzienlijk lager dan bij een grondgebonden warmtepompsysteem en ten opzichte van gasverwarming wordt een forse energie- en kostenbesparing gerealiseerd.
Ook bij zeer koude weersomstandigheden zorgt de Panasonic Aquarea lucht/water-warmtepomp voor een volgens de fabrikant prettig binnenklimaat. Zelfs bij een buitentemperatuur tot min 20 graden wordt er een comfortabel binnenklimaat gegarandeerd. Daarbij heeft de nieuwe Aquarea-lijn een opvallend hoge efficiëntie. Zo heeft de 9kW-uitvoering van het systeem een COP van liefst 4,74, wat wil zeggen dat met 1 kilowatt elektrische energie het equivalent van bijna 5 kilowatt aan warmte wordt opgewekt. Om voor iedere situatie een optimale oplossing te bieden, brengt Panasonic drie verschillende versies van de lucht/water-warmtepomp uit: de Aquarea T-CAP (in vermogens van 9 tot 12 kW), de Aquarea High Performance (3 tot 16 kW) en de Aquarea HT (9 tot 12 kW). De T-CAP-versie is speciaal ontwikkeld voor toepassing in regio's met een gemiddeld zeer lage buitentemperatuur, de High Performance-warmtepompen zijn geoptimaliseerd voor gebruik in combinatie met laagtemperatuur-afgiftesystemen, en de HT-variant is met name ontwikkeld om hoge rendementen te halen met gebruik van traditionele cv-radiatoren.
Met een speciale connectieset kan de Aquarea eenvoudig worden aangesloten op zonnepanelen, waardoor de warmtepomp gedeeltelijk of volledig op duurzame energie werkt. Daarnaast is hij standaard voorzien van een ingebouwde communicatiepoort waarmee hij aan een huismanagementsysteem kan worden gekoppeld. Bovendien is de Aquarea voorbereid op de toekomst: de warmtepomp kan vanaf een pc, tablet of smartphone via internet worden aangestuurd.
Naast een nieuwe lijn lucht/water-warmtepompen heeft Panasonic onlangs ook de Aquarea Air radiatoren gelanceerd. De vereiste invoertemperatuur van deze innovatief ontworpen radiator bedraagt slechts 35 graden, waardoor hij een perfect afgiftesysteem voor warmtepompen vormt. De Aquarea Air is verkrijgbaar in drie maten en heeft standaard een diepte van nog geen 13 centimeter, zodat hij heel subtiel in een woonomgeving kan worden ingepast en zeer geschikt is voor toepassing in renovatieprojecten. De radiator kan verwarmen middels straling, maar ook verwarmen of koelen middels een luchtventilator met vier snelheden. Hij  is voorzien van een nagenoeg geluidloze 'nachtmodus' en wordt bediend via een touch screen. Dankzij zijn unieke ontwerp realiseert de Aquarea Air zonder veel drukverlies een krachtige luchtstroom bij een bijzonder laag geluidsniveau. Bovendien gebruikt de ingebouwde ventilatiemotor weinig energie, waardoor de Aquarea Air tot 32 procent energie-efficiënter werkt dan standaardradiatoren. Een belangrijk voordeel voor installateurs is dat de Aquarea Air standaard is voorzien van een driewegklep, wat de toevoeging van een bypass klep overbodig maakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.