Ads Top

Klacht.nl Award 2012 gaat naar Essent

Essent heeft de Klacht.nl award 2012 in de categorie 'energieleveranciers' gewonnen. Klacht.nl is een onafhankelijke website waarop klanten klachten over bedrijven kunnen achterlaten. Dit zijn vaak complexe klachten, waarbij klanten reeds op meerdere momenten contact met Essent hebben gehad. Het webcareteam van Essent handelt deze klachten af. Dit is geen sine cure, gezien de complexiteit van de klachten. Daarnaast is de klant ontevreden. Essent zet de klant centraal en zoekt samen met de klant naar een oplossing. En met succes. Van de 289 klachten die Essent via deze site heeft ontvangen, zijn er 286 naar tevredenheid opgelost, een terechte winnaar dus.
In 2012 heeft het webcareteam van Essent in totaal bijna 900 klachten op fora (Tros Radar, Vara Kassa, Klacht.nl, Klachtenkompas en Energieleveranciers.nl) en 2500 vragen via Twitter en Facebook afgehandeld. Essent is trots op de inspanningen van haar medewerkers. Deze award moedigt aan om nog verder te gaan in het centraal stellen van de klant.
Essent ontving al eerder een prestigieuze prijs voor de manier waarop zij omgaat met klachten, Essent won het Gouden Oor. Essent maakt energiezaken persoonlijk, simpel, begrijpelijk en voorspelbaar voor haar klanten. De klant bepaalt, Essent adviseert; dat is Essent's filosofie. Deze filosofie draagt bij aan een hogere klanttevredenheid, behoud van klanten en het werven van nieuwe klanten. Daarbij gaan ook de kosten omlaag. Doordat er minder klachten en onduidelijkheden zijn, zal een klant minder vaak de behoefte hebben om contact te zoeken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.