Ads Top

Kamp steekt energie in Duitsland

Minister Kamp van Economische Zaken (EZ) brengt donderdag 31 januari en vrijdag 1 februari 2013 een bezoek aan Duitsland om de samenwerking op energiegebied te intensiveren. Concrete afspraken tussen Nederland en Duitsland op het gebied van leveringszekerheid, infrastructuur en duurzame energie bieden kansen voor beide landen en is nodig om transitie naar een duurzame energievoorziening mogelijk te maken.
Kamp spreekt in Berlijn met collega-ministers Altmaier (Milieu) en Rösler (Economische Zaken). Donderdagavond ontmoet de minister de top van Duitse energiebedrijven. Nederlandse energiebedrijven die actief zijn in Duitsland, zoals Tennet en Gasunie, zijn hierbij aanwezig.
Op 1 februari speecht de minister op een seminar in Berlijn over energie, waarbij ook bondskanselier Merkel en eurocommissaris Oettinger van energie spreken. Minister Kamp zal in zijn speech het belang benadrukken van een gezamenlijke Europese energiemarkt voor de transitie naar een duurzame energiehuishouding in 2050. Duitsland heeft in 2011 met de Energiewende afscheid genomen van kernenergie en wil het aandeel duurzame energie versneld verhogen. Nederland is nauw verbonden met Duitsland door de sterke verbindingen van de elektriciteits- en gasnetwerken, door de grensoverschrijdend actieve netbeheerders en energiebedrijven

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.