Ads Top

Kamp: 'Ik begrijp ongerustheid Groningers'

Open en transparante communicatie over vervolgonderzoek naar mogelijke sterkte van aardbevingen en het actief aanbieden van steun bij preventieve versterking van woningen en gebouwen. Die toezeggingen deed minister Kamp van Economische Zaken (EZ) maandag 28 januari 2013 tijdens een bijeenkomst in de gemeente Loppersum met mensen die boven het Groninger gasveld wonen.
‘Ik begrijp de ongerustheid van mensen die boven het gasveld wonen. De schrik van de beving van vorig jaar augustus zit er bij velen nog in’, aldus de minister. 'Je wilt je veilig kunnen voelen in je eigen huis. Daarom nemen we maatregelen om woningen en gebouwen te versterken'.  De NAM maakt de komende maanden een inschatting in welk gebied het risico op schade het grootst is en bewoners worden voor de zomer door de NAM actief benaderd om te bekijken of hun woning of gebouw preventief versterkt kan worden.  Hiervoor is deze maatregelen is 100 miljoen euro gereserveerd.
Voor het einde van dit jaar wil minister Kamp precies weten hoe zwaar aardbevingen in het gebied kunnen zijn als gevolg van de gaswinning, welke schade dat mogelijk tot gevolg heeft en wat kan worden gedaan om die schade te beperken door andere technieken om gas te winnen. Onafhankelijke experts begeleiden de onderzoeken en controleren de uitkomsten. Kamp is zondag tot en met dinsdag in Groningen om te luisteren naar bewoners en bestuurders. Hij bezocht onder meer de gemeente Loppsersum, waar het dorp Huizinge vorig jaar werd getroffen door een aardbeving die veel schade aanrichtte.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.