Ads Top

Standaardbezwaar tegen langer openhouden Borssele beschikbaar

WISE roept burgers van Nederland op om bezwaar te maken tegen het voornemen de kerncentrale in Borssele nog 20 jaar langer in bedrijf te houden. De milieuorganisatie heeft een standaard bezwaarschrift ("zienswijze") beschikbaar gesteld via haar website Wisenederland.nl en roept mensen op gebruik te maken van deze standaard-reactie.
Peer de Rijk van WISE: "Het is absurd dat er geen Milieu Effect Rapportage gemaakt hoeft te worden. Als dit doorgaat wordt er 20 jaar langer kernafval geproduceerd, wordt er 20 jaar langer uranium gewonnen, gaan de transporten door en bestaat er 20 jaar langer kans op een ongeluk. Natuurlijk heeft dat vergaande gevolgen voor het milieu".
Tot 5 december kan elke Nederlander bezwaar aantekenen tegen het voornemen. Het is belangrijk dat veel mensen dat doen. Borssele is nu 39 jaar oud en daarmee een van de oudste reactoren die nog in bedrijf is. De 7 kerncentrales die Duitsland na Fukushima om veiligheidsredenen uit bedrijf nam zijn allemaal minder oud dan Borssele. De Duitse kerncentrales die nog tot uiterlijk 2022 open mogen blijven zullen dan maximaal 34 jaar oud zijn.
De Rijk:"In april 2013 pas wordt het reactorvat van Borssele gecontroleerd op scheurtjes. De uitslag van dat onderzoek moet op z'n minst eerst afgewacht worden voor er besloten wordt of de centrale nog 20 jaar langer in bedrijf kan blijven".
De haast waarmee nu het besluit om langer open te blijven genomen dreigt te worden, zelfs zonder een fatsoenlijke Milieu Effect Rapportage te maken, geeft weinig vertrouwen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.