Ads Top

Stedin investeert in verdere uitbreiding storingsdetectiesystemen

Netbeheerder Stedin gaat de komende drie jaar op grote schaal meer intelligente storingsdetectiesystemen toevoegen aan haar elektriciteitsnet. Op nog meer plaatsen worden zogenoemde storingsverklikkers geplaatst. Daardoor kan Stedin sneller de locatie van storingen vinden en gaat de duur van de uitval omlaag.
Op donderdag 30 augustus 2012 tekende de Stedindirectie daartoe een driejarige overeenkomst met leverancier ALFEN. Vanaf september worden het aantal intelligente storingsverklikkers op grote schaal uitgebreid binnen het net van Stedin in de provincies Zuid-Holland en Utrecht. Strategische stations en netten worden daarbij als eerste voorzien.
Een intelligente storingsverklikker is een sensor waarmee storingen in elektriciteitshuisjes automatisch kunnen worden gedetecteerd en gemeld aan het Bedrijfsvoeringcentrum (BVC) van Stedin. In het BVC bewaken en besturen medewerkers de energienetten. Het grote voordeel van verklikkers is dat de oorzaak en exacte plaats van een storing veel sneller kan worden bepaald. Monteurs kunnen vervolgens direct naar de juiste locatie.
Stedin investeert fors in het intelligenter maken van netten. Eerder dit jaar had de netbeheerder een wereldprimeur met het eerste zelfherstellende ondergrondse elektriciteitsnet in het centrum van Rotterdam. Daarbij kan de duur van storingen teruggedrongen worden van gemiddeld twee uur naar één minuut.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.