Ads Top

Meer politieke dwang voor een groen bedrijfsleven

Nederlandse CIO's en IT-managers zijn tot op heden nog niet vooruitstrevend met groen ondernemen. Schneider Electric is dan ook van mening dat bedrijven meer gestimuleerd moeten worden. De organisatie ziet hierbij een hoofdrol voor het nieuwe kabinet weggelegd. Niet in de vorm van subsidies, maar in de vorm van politieke dwang.
In Nederland staat milieuverantwoord ondernemen op een laag pitje. Volgens recent onderzoek van Regus is het bedrijfsleven van mening dat zij meer gestimuleerd moeten worden door nieuwe belastingvoordelen. Schneider Electric is echter van mening dat deze maatregelen niet afdoende zullen zijn. Stimuleren is niet afdoende gebleken, voor succesvol groen ondernemen is verplichting nodig. Het stimuleren van het bewustwordingsproces is wel een belangrijke drijfveer.
Volgens Marcel van ‘t Hof, Business Manager Energy Efficiency van Schneider Electric, is het onbegrijpelijk dat vele organisaties tot op heden nog geen medewerkers verantwoordelijk hebben gesteld voor het energiegebruik. Zolang niemand actief is gericht op het terugdringen van de energiekosten, zal niemand zich verantwoordelijk voelen voor het doorvoeren van energie-efficiency maatregelen. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.