Ads Top

Studenten oogsten energie uit golven

Studenten van de TU Delft presenteerden op donderdag 24 juni twee ontwerpen van duurzame energietechnologie: een oogstmachine voor energie uit golven en een draagbare windturbine. De presentaties waren onderdeel van het symposium Ontwerp/Synthese (OS) Oefening, dat jaarlijks wordt georganiseerd voor derdejaars studenten Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek.
71% van ons aardoppervlakte bestaat uit water, het is duidelijk dat dit een interessant gebied is om te kijken naar alternatieve manieren om energie te winnen. Een van de studententeams heeft een machine ontworpen dat met gebruik van een gyroscoop energie uit golven kan oogsten. De machine kost maximaal 20.000 euro en kan nu al gebouwd worden als demonstratiemodel.
Een ander team ontwierp een draagbare windturbine die 25 kilogram weegt en 330 Watt stroom levert. Doordat het een opblaasbare windturbine is en weinig weegt kan de turbine de hele wereld over reizen in een rugzak en eenvoudig worden neergezet voor het winnen van energie voor de lokale gemeenschap. De turbine heeft ‘spinnende’ cilindrische bladen die door middel van het topspin-effect energie opwekken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.