Ads Top

SCA start CO2 neutrale distributie

SCA Consumer Benelux gaat vanaf 1 augustus als eerste retail leverancier al haar retailproducten honderd procent CO2 neutraal distribueren. De producent van Libresse, Libero, Tena, Edet, Tempo en Plenty is hiervoor een samenwerking aangegaan met een selecte groep transporteurs onder de naam 'Green Care Transport'.
"Primaire doel is dat de CO2 uitstoot van alle transport wordt gereduceerd aan de hand van reductiedoelstellingen, een concreet actieprogramma voor transporteurs en investeringen in duurzame energieprojecten," aldus Riny Strik, regional director Business Logistics bij SCA en bedenker van het concept. Het streven van SCA is dat meer transporteurs, leveranciers en retailers gebruik gaan maken van het 'Green Care Transport' programma. Hiervoor heeft SCA een 'roadbook' ontwikkeld waarbij stapsgewijs wordt uitgelegd hoe een partij kan toetreden tot het initiatief.
SCA heeft CO2 reductiedoelstellingen en een concreet actieprogramma geformuleerd. Zo gaan SCA en haar transporteurs de bestaande CO2 registratie gebruiken voor het opvolgen van de geplande activiteiten. Denk aan het optimaliseren van efficiënte motoren, aerodynamica en chauffeurstrainingen waardoor minder brandstof en dus minder CO2 uitstoot wordt gerealiseerd. De uitstoot die overblijft, neutraliseren SCA en haar transporteurs door in samenwerking met Climate Neutral Group te investeren in duurzame energieprojecten (volgens de Gold Standard), zoals een windmolenpark in Turkije of Taiwan, waardoor honderd procent CO2 neutraal transport een feit wordt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.