Ads Top

Natuur en Milieu adviseert groene tv's voor oranjefans

LED-televisies zijn klimaatkampioenen. Ze scoren het beste in de top 10 zuinige tv's van Stichting Natuur en Milieu. LG, Samsung en Philips zijn de aanvoerders van de tv-formaten klein, middelgroot en groot.
Het WK is traditioneel de tijd waarin veel mensen hun oude tv vervangen. Een goed moment om ook het milieu te laten scoren. Mensen die niet alleen naar groen gras, maar ook naar een groene tv willen kijken, kunnen het beste een LED-tv kopen. Bij alle formaten televisies scoren deze tv's het beste op energiezuinigheid. Het verschil tussen een zuinige LED-televisie of een onzuinige televisie van dezelfde grootte bedraagt gemiddeld ook nog eens zo'n 47 euro op de jaarlijkse energierekening.
De tv's van fabrikant LG staan op de eerste plaats bij de kleinste tv's (26 inch) met een voorsprong van ruim 10 procent op nummer twee. Samsung staat op de eerste plaats bij de middelgrote tv's (32 inch), Philips voert het elftal van de grootste tv's (37 inch) aan. Deze tv's  zijn zelfs 40 procent zuiniger dan de rest van het elftal. Maar een kleine tv blijft natuurlijk altijd het zuinigst! Als Nederland de finale haalt en alle zes miljoen huishoudens de Nederlandse wedstrijden via de zuinigste tv zouden bekijken, besparen we tijdens dit WK samen bijna 800 duizend euro en 200 duizend ton CO2 (vergelijkbaar met de jaarlijkse CO2-uitstoot van 80 duizend auto's).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.