Ads Top

CO2 heffing op energieverbruik


De Europese Commissie wil een CO2-belasting op het energieverbruik van huishoudens, de transportsector en landbouwbedrijven. De opbrengst van deze heffing moet grotendeels naar de ontwikkelingslanden gaan, om hen te helpen in de strijd tegen de klimaatverandering. Een nieuwe belasting is niet eenvoudig maar de klimaatverandering is desastreuzer dan de economische crisis’, verdedigde Europees Commissaris Kovács (belastingen) vrijdag zijn voorstel.

3 opmerkingen:

  1. wat worden we toch ook allemaal voor de gek gehouden he.
    rijke mnr 1 tegen rijke mnr 2. We hebben alle markten al maar ik wil meer.
    nou zegt rijke mnr 2 ik ook wel, zou het niet leuk zijn als we van elke markt, transactie, bedrijf e.a. een graantje mee konden pikken?
    Nou zegt rijke mnr 1, dat wil ik weel, maar dan krijg je wel veel weerstand onder het volk, en onder welke noemer plaats je het?
    Nou zegt rijke mnr 2, dit protest zou er niet zijn als we ze op 1 of andere manier kunnen overtuigen dat zij dit zelf willen, een goed doel ofzo?. Dieren?
    nee zegt rijke mnr 2, dieren raakt niet iedereen, arme kindje s in afrika dan?,
    nee zegt rijke mnr 1, dat kan ook niet, ook dat vind niet iedereen even boeiend, wat voor goed doel is er nu te bedenken als excuus overal aan financieel graantje van vrijwillig te kunnen krijgen..
    wacht, ik weet het zegt rijke mnr 2, we zeggen dat de wereld er aan gaat en dat we daar met zn allen aan mee moeten werken om dat te voorkomen..
    Eureka, de aarde wordt warmer door co2

    blabnla blabla bla bla.. scrupuleus doorgeslagen kapitalisme

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is begrijpelijk en noodzakelijk. Maar hoe wil men hier in Nederland uit een totaal droog gewrongen handdoek nog een druppel water persen? Je zou bijna denken dat ze toch weer wat hebben gevonden. Nee, echt, zet alle belastingen hier in Nederland maar eens op een rijtje! Het is nu echt genoeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zolang de netto lastendruk niet toeneemt lijkt me een CO2-heffing op energieverbruik een prima idee. Als de inkomsten hiervan o.a. aangewend worden om installatie van zonvermogen (PV én CSP) in Noord-Afrika te faciliteren, kunnen meerdere vliegen in een klap geslagen worden:
    1. Opwekking van voldoende schone energie om heel Europa en Afrika van stroom te voorzien;
    2. Werkgelegenheid en (eindelijk!) voldoende betaalbare energie in Afrika;
    3. Prijsdaling zonnestroom tot onder het niveau van kolen- of kernstroom.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.