Ads Top

Bespaarcoach Beterpeter gelanceerd

Vandaag wordt het nieuwe online energiebespaarprogramma Beterpeter.nl geïntroduceerd tijdens de Woonbond 'Dag van de energie' in Den Haag. Met BeterPeter kunnen huurders een persoonlijk actieplan opstellen om hun energierekening structureel omlaag te brengen. Daarbij krijgen zij twee jaar lang begeleiding van een onafhankelijke energiebespaarcoach. BeterPeter is ontwikkeld met ondersteuning van Milieu Centraal, de Nederlandse Woonbond en Aedes, vereniging van woningcorporaties.In het huidige economische klimaat wordt besparing op de energiekosten steeds belangrijker. Daarom bieden woningcorporaties hun huurders BeterPeter aan als aanvulling op bouwkundige energiebesparende maatregelen. Met BeterPeter hoeven huurders niet over te stappen op een andere leverancier of te investeren in dure apparaten.
BeterPeter gaat naar eigen zeggen verder dan de bestaande energiebesparingsprogramma's. Op basis van iemands persoonlijke woonsituatie geeft bespaarcoach Peter aan welke  bespaaracties het meeste geld opleveren. Vervolgens bepaalt de deelnemer zelf welke acties hij wil uitvoeren. Peter berekent daarbij het concrete bedrag dat kan worden bespaard. In de praktijk is dat al snel  150 euro per jaar. Vervolgens kan de deelnemer aan de slag met zijn actieplan. Gedurende twee jaar geeft  Peter de huurder regelmatig feedback op de voortgang, aanvullende tips en adviezen.
Het programma gaat uit van de persoonlijke situatie en laat bijvoorbeeld zien dat je in een bovenwoning uit 1980 met drie personen en een verbeterd rendement CV combi-ketel al gauw  100 euro per jaar bespaart, door gemiddeld drie minuten korter te douchen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.