Ads Top

Geothermische energie niet schoon


Geothermische energie is altijd gezien als het schoolvoorbeeld van een schone, hernieuwbare energiebron, maar sinds de start van de Hellisheidi-centrale bij de IJslandse hoofdstad Reykjavik in 2006 zijn verschillende milieuproblemen opgedoken. De inwoners van Reykjavik moeten hun zilverwerk om de drie dagen poetsen in plaats van om de drie maanden, omdat het bedekt is met zwart roet. Naar alle waarschijnlijkheid is de neerslag van waterstofsulfide (H2S) een deel van het probleem. Er worden momenteel nieuwe meetstations geplaatst om H2S-concentraties te kunnen meten.

3 opmerkingen:

  1. Als het hete water als stoom in de lucht komt zou dat kunnen gebeuren. Maar in de meeste gevallen op het vaste land in Europa wordt het water na gebruik terug gepompt in de formatie waar het uitkomt en is het dus een gesloten systeem. Waardoor dit niet mogelijk is.
    Dus is het wel schoon.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geothermische energie warmt de atmosfeer waarin wij leven op. ( net als fossiele energie bronnen). Gesloten systeem???? Terug naar school en verder nadenken dan je neus lang is.

      Verwijderen
  2. ik dacht dat ijsland bankroet was... om de 3 dagen het zilver poetsen....

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.